Doğrulayıcı ve baş doğrulayıcı eğitimi toplam 9 gün sürecektir. Bu sürenin ilk 6 günü zorunlu modüldür ve tüm adayların katılması gerekmektedir. Geriye kalan 8 modüle katılım isteğe bağlıdır. Fosil yakıtların yanması dışında kalan proseslere ilişkin eğitim modülleri 7 tane olup her biri 1 saat olacaktır. 9. modül olan Baş doğrulayıcı eğitimi 2 gün sürecektir.Eğitimlerin dağılımı ve tarihleri aşağıdaki gibidir;
1- 21-26 Ocak Zorunlu Modül Eğitimi (6 gün)
2- 27 Ocak Proses Eğitimi (1gün)
3- 28-29 Ocak Başdoğrulayıcı Eğitimi (2 gün)
*Eğitime başvuru yapacak katılımcıların aşağıda belirtilen yolu izleyerek kayıtlarını oluşturmaları zorunludur,
*İlk etapta katılımcıların http://basvuru.tucev.org/ linkinden sisteme üye olmaları gerekmektedir.Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra goo.gl/uNnSwN linkine tıklayarak istedikleri eğitimin formunu seçerek formda belirtilen Iban numarasına(her eğitimin ücreti farklıdır.) ilgili eğitimin ücretini yatırıp yine ilgili eğitimin kayıt formunu doldurarak kayıt işlemini tamamlamaları gerekmektedir.(belirtilen linkler sadece size gönderilen mailde mevcuttur başka bir yerden ulaşma imkanınız olmadığından dolayı maili muhafaza ediniz)
*İsteyen 3 eğitime de katılabilir. Bunun için 3 Eğitiminde ücretini yatırıp yine 3 eğitiminde kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir.
*Katılımcıların ücretlerini Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi, T.C.Ziraat Bankası, Kamu Girişimci Şubesi, IBAN: TR71 0001 0025 3352 1264 1250 19 no.lu hesaba(havale,eft,elden her şekilde yatırılabilir) yatırmaları gerekmektedir.
*Katılım ücreti KDV dahil 450 TL
* Dekont no belirtilmeyen kayıtlar dikkate alınmayacaktır.
*Ücretler yatırıldıktan sonra basvuru.tucev.org adresinden kayıt yaptırmak gerekmektedir.Aksi taktirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.
*Eğitim RİXOS OTEL/ANKARA’DA (Atatürk Bulvarı 183/Kavaklıdere)yapılacaktır.
* Katılımcılar faturalarını eğitim sırasında fatura bankosundan temin edebilirler.
* Katılımcıların eğitime katılmaması durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır.
SON BAŞVURU TARİHİ 13 OCAK 2016
Baş Doğrulayıcı ve Doğrulayıcı Eğitimi Katılım Şartları
Sera Gazı Emisyon Raporlarının Doğrulanması ve Doğrulayıcı Kuruluşların Yetkilendirilmesi Tebliğinin 51 inci maddesi uyarınca “Baş Doğrulayıcı ve Doğrulayıcı Eğitimi” düzenlenecektir.
Doğrulayıcı ve baş doğrulayıcı eğitimi toplam 9 gün sürecektir. Bu sürenin ilk 6 günü zorunlu modüldür ve tüm adayların katılması gerekmektedir. Geriye kalan 8 modüle katılım isteğe bağlıdır. Fosil yakıtların yanması dışında kalan proseslere ilişkin eğitim modülleri 7 tane olup her biri 1 saat olacaktır. 9. modül olan Baş doğrulayıcı eğitimi 2 gün sürecektir.
Her bir modül için ilgili ücretin yatırılması ve katılım formunun doldurulması şarttır. Proses modülleri ayrı ayrı ücretlendirilmez. Bir veya daha fazla proses eğitimi alacak adaylardan aynı ücret alınır.
Eğitim modülleri aşağıda verilmektedir:
Eğitim modüllerini tamamlamış olmak için her bir modülün ders süresinin en az %80’ine katılım sağlanması gereklidir. Proses eğitim modüllerinde her bir yetki kapsamına ayrılan süreler ayrı ayrı değerlendirilir (Örneğin proses eğitimi kısmında sadece 6. yetki kapsamına katılmak isteyen kişinin diğer yetki kapsamlarına ait eğitime girmesi şart değildir.). Eğitimin 2. ve 3. modüllerine katılmak için 1. eğitim modülünü tamamlamış olmak gereklidir.
Bu eğitime katılmış olmak “Baş Doğrulayıcı” veya “Doğrulayıcı” belgesi almaya hak kazanıldığını göstermez.
Adayların ayrıca Tebliğin 52 nci maddesi uyarınca yapılacak olan sınavlara katılması ve başarılı olmaları gerekmektedir. Sınava katılmak için sınav konuları ile ilgili eğitimi tamamlamış olmak ve Tebliğin 52 nci maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan ön şartlardan en az bir tanesini sağlıyor olmak gereklidir.
Eğitime katılım için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır. Ancak, adayın Tebliğin 52 nci maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan ön şartlardan en az bir tanesini sağlamıyor olması sebebiyle sınava girememesi durumunda eğitim ücretleri iade edilmez.
“Doğrulayıcı” belgesi almak için;
gereklidir.
“Baş Doğrulayıcı” belgesi almak için;
gereklidir.
Baş doğrulayıcı ve doğrulayıcı sınavlarından başarılı olan ve ilgili belgeleri almaya haiz kişiler sadece 1. yetki kapsamı dahilindeki faaliyeti yürüten tesislerin doğrulama süreçlerinde görev alabilir. 2 ile 9 arasındaki kapsamların dahilindeki faaliyetleri yürüten tesislerin doğrulanması süreçlerinde yer almak isteyen kişilerin her bir kapsam için yapılan eğitimi ayrı ayrı tamamlamış olması ve her bir kapsam için yapılacak sınavdan ayrı ayrı başarılı olması gerekmektedir.
Tebliğin 52 nci maddesi uyarınca yapılacak olan sınavlara ilişkin esaslar Bakanlıkça daha sonra ilan edilecektir.